طرز تهیه ترشی لیته


برترین ها: ایرانی ها بیشر غذاهایشان را با ترشی می خورند. امروزه، ترشی لیته طرفداران بسیاری دارد، چون تهیه ی آن بسیار آسان است، خیلی سریع آماده می شود و بسیار هم خوشمزه است. ترشی لیته را به چند صورت تهیه می‌کنند که ما سه مدل آن را برایتان آورده ایم. امیدواریم از تهیه ی این ترشی های خوشمزه لذت ببرید.
 
ترشی لیته انبه

مواد لازم:

  •  انبه درشت:  2 عدد  
  •  تمر هندي: ۱ بسته 
  • سركه: ۱ پیمانه    
  • فلفل قرمز و دارچين: ۱ قاشق چايخوری    
  •  سياه دانه: ۲ قاشق مرباخوري    
  •  تخم گشنيز آسياب شده: ۲قاشق غذاخوري    
  • نمک
 
 طرز تهیه ترشی لیته
 
طرز تهيه:

۱٫ ابتدا انبه‌ها را شسته و هسته آنها را جدا مي‌كنيم. تمر هندي را در سركه حل كرده و از صافي رد مي‌كنيم.

۲٫ سپس انبه و مخلوط سركه و تمرهندي را درون مخلوط‌كن مي‌ريزيم. خوب كه مخلوط شد فلفل، نمك، سياه‌دانه، دارچين و تخم گشنيز را به آن اضافه كرده درون شيشه مي‌ريزيم.

۳٫در شيشه را محكم بسته و درون يخچال مي‌گذاريم تا ترشي آماده شود. اين ترشي را بلافاصله بعد از درست كردن هم مي‌شود استفاده كرد ولي بهتر است تا يك هفته در يخچال بماند و بعد مصرف شود.
 
 

ترشی لیته گوجه فرنگی

مواد لازم:

  •     بادنجان: ۶۰۰ گرم
  •     گوجه فرنگی: ۷۵۰ گرم
  •     سرکه سفید: ۱ پیمانه
  •     سرکه قرمز: ۱ پیمانه
  •     هویج (نگینی خردشده): ۱ پیمانه
  •     فلفل دلمه ای سبز (نگینی خردشده): ۱ عدد
  •     فلفل تند (ریز خردشده): ۳ عدد
  •     سیر (خردشده)ک ۳ حبه
  •     زردچوبه: ۱ ق چ
  •     سیاه دانه: ۱ ق س
  •     نمک: سه و یک دوم ق س
  •     آب: ۱ پیمانه
 
 طرز تهیه ترشی لیته
طرز تهیه:

۱٫ پوست بادنجان را بگیرید و به همراه سرکه قرمز و آب داخل قابلمه ای روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد. سپس ظرف را از روی حرارت برداشته و در صافی بگذارید تا خنک شود. بعد آن را ساطوری خرد کنید.

۲٫  هویج، فلفل دلمه ای، فلفل تند، بادنجان، سیر، زردچوبه و سیاه دانه را درون ظرفی ریخته و با هم مخلوط کنید.

۳٫ پوست گوجه فرنگی را بگیرید و پوره کنید. بعد پوره گوجه فرنگی، سرکه سفید و نمک را داخل ظرف دیگری ریخته با هم مخلوط کنید تا یکدست شود.

۴٫ مایه گوجه فرنگی را به مخلوط سبزیجات بیفزایید و داخل شیشه ای بریزید. بعد آن را ببندید و به مدت ۳ روز در دمای محیط و ۱۰ روز در یخچال قرار دهید. سپس نوش  جان کنید. 

 
 

 
ترشی لیته با بادمجان کبابی و گل کلم

مواد لازم:
  • بادمجان: ۵ عدد
  • گل کلم: نصف ۱ عدد کوچک
  • هویج: ۲ عدد
  • سبزی ترشی خرد شده:  ۵ قاشق غذاخوری که شامل مرزه، ترخون، گشنیز، جعفری، شوید و نعناع است
  • سیر: ۳ حبه
  • فلفل سبز تند: ۱-۲ عدد
  • سیاه دانه:  نصف قاشق غذاخوری
  • زردچوبه:  ۱ قاشق چایخوری
  • نمک به مقدار لازم
  • سرکه ۱ لیتر ( ۴ لیوان )

 طرز تهیه ترشی لیته
طرز تهیه:

۱٫ ابتدا بادمجان ها را روی گاز , منقل یا داخل فر کباب کنید . سپس آن ها را کنار گذاشته تا خنک شود و پوست آن ها را کاملا بگیرید .

۲٫ بادمجان ها را ساتوری کنید و کنار بگذارید تا آب آن ها خارج شود .

۳٫ هویج را پوست گرفته و خیلی ریز خرد کرده یا رنده کنید .

۴٫ گل کلم ها را هم بعد از شستن خیلی ریز و ساتوری کنید و کنار بگذارید تا رطوبتش گرفته شود .

۵٫ سبزی ترشی, سیر و فلفل را هم به همین صورت ساتوری کنید و سپس همه ی مواد را با هم مخلوط کنید و زردچوبه، نمک و سیاه دانه را به آن اضافه کرده . در آخر سرکه را آرام به مواد اضافه کنید دقت کنید که ترشی نباید آبکی و خیلی شل باشد .

۶٫ ترشی را در شیشه بریزید و درب آن را محکم ببندید و مدت ۷ تا ۱۰ روز اجازه بدید که مزه ها ترکیب شده و ترشی جا بیفته .

نکته:

بعد از شستن تمامی مواد اجازه دهید تا آن ها کاملا خشک شود و رطوبتش گرفته شود در غیر این صورت باعث کپک زدن ترشی می شود .

شما می توانید بعد از شستن و آماده سازی مواد تمامی سبزیجات را داخل غذاساز ریخته و خرد کنید . 

شاید این مطالب را هم دوست داشته باشید