طرز تهیه باقلوا در منزل


ماهنامه کیک و شیرینی: باقلوا گونه‌ای شیرینی است که در کشورهای ایران، ترکیه، کشورهای آسیای میانه و قفقاز، برخی کشورهای عربی، یونان، قبرس و برخی مناطق روسیه تهیه می‌شود. این باقلواهای خوشمزه را تهیه کنید و در نوروز از میهمانان پذیرایی کنید.

میزان سرو: ۸ الی ۱۰ نفر

مواد لازم خمیر:
 
  • آرد: ۴ پیمانه (۵۵۰ الی ۵۶۰ گرم)
  • آب: ۱۰۰ میلی لیتر
  • ماست: ۱۰۰ گرم
  • روغن: ۹۰گرم
  • تخم مرغ: ۲ عدد
  • سرکه: ۲ ق س
  • بیکینگ پودر: یک دوم ق س
  • نمک: یک ق چ
مواد لازم کرم:
 
  • شیر: ۵ پیمانه (یک لیتر)
  • شکر: ۱۸۰ گرم
  • زرده تخم مرغ: ۲ عدد
  • آرد: ۱۰۰ گرم
  • نشاسته: ۳۰ گرم
  • فلفل سیاه (پودر شده): یک ق چ
مواد لازم اضافی:
 
  • کره (ذوب شده): ۱۰۰ گرم
  • روغن: ۹۰ گرم
مواد لازم شربت:
 
  • شکر: ۱۸۰ گرم
  • آب: یک پیمانه
  • آب لیمو ترش: ۳ الی ۴ قطره
 
 باقلوا
 
 

طرز تهیه:
 
۱٫ ابتدا برای تهیه شربت، مواد را در ظرف مناسبی روی حرارت قرار دهید تا شربت غلیظی حاصل شود.
 
۲٫ برای تهیه خمیر، آرد را در ظرف مناسبی بریزید و وسط آن را گود کنید. بقیه مواد را اضافه و مخلوط کنید. مواد را به خوبی ورز دهید تا خمیر یکدستی حاصل شود.
 
۳٫ خمیر را به چهارده قسمت تقسیم کرده و هر یک را گلوله کنید. خمیر را با پارچه ای نمدار و یا سلفون بپوشانید و استراحت دهید.
 
۴٫ برای تهیه کرم، چهار پیمانه شیر، شکر و فلفل سیاه پودر شده را در ظرف مناسبی روی حرارت قرار دهید تا شیر به جوش آید.
 
۵٫ یک پیمانه شیر باقیمانده، زرده تخم مرغ، آرد و نشاسته را بزنید تا صف و یکدست شوند و سپس به مواد در حال جوش اضافه و مخلوط کنید.
 
۶٫ ظرف را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید مواد خنک شود.
 
۷٫ یکی از گلوله های خمیر ورآمده را روی سطح کار کمی آرد پاشیده شده نازک پهن کنید و مایع سرد شده را داخل آنها بریزید و بپیچید.
 
۸٫ کره ذوب شده و روغن اضافی را با هم مخلوط کنید و با برس مقداری روی خمیر بمالید.
 
۹٫ بقیه گلوله های خمیر را نیز روی سطح کار نازک پهن کرده و پر کنید و روی هر یک از آنها مخلوط روغن و کره ذوب شده را بمالید.
۱۰٫ در آخر لایه های خمیر قرار گرفته روی هم را با چاقویی تیز برش دهید.
 
۱۱٫ بقیه مخلوط کره و روغن را روی برش ها بریزید. آنها را در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) قرار دهید تا طلایی و برشته شوند.
 
۱۲٫ پس از گذشت ۲ الی ۳ دقیقه، شربت خنک شده را روی باقلوا بریزید و سرو کنید.

شاید این مطالب را هم دوست داشته باشید